­ MAHALLAÇ KİLİSESİ | Kültür Portalı

Mahallaç Kilisesi - Karaman

Karadağ'ın en yüksek noktası olan Mahallaç Tepesi'nde (2283 metre) kesme taştan latin haçı planlı bir kilise, kilisenin kuzeyinde serbest haç planlı bir mezar şapeli, kilisenin batısında manastır binası ve aralarında kalan avluda da sarnıçlar bulunmaktadır. Bu yapılar taş dehlizler ile birbirine bağlanmıştır. Mahallaç kilisesi 4-6'ncı yüzyıllar arasına tarihlendirilmektedir.

Mahallaç kilisenin kuzey doğusunda, yüzeyi kiliseye dönük büyük bir taşın üzerinde Hitit hiyeroglifi ile yazılmış bir kitabe bulunmaktadır. Kitabede Hitit Kralı Hartapus’un adı geçmektedir.

Kaynak: Karaman İl Kültür Turizm Müdürlüğü

Karaman Gezilecek Yerler

Kilise
İnanç-Kültür Turizmi
Karaman'ın yaklaşık 35 kilometre kuzeyinde yer alan volkanik bir dağ olan Karadağ kitlesinin en yüksek noktası olan 2288 metre yükseklikte bulunan Mahallaç Kilisesi'ne özel araçlarla gidilebilmektedir.
Karaman-Karadağ
+90 (338)-213-01-92
+90 (338)-212-88-34

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 4485    Eklenme Tarihi : 22 Mayıs 2019 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 06 Nisan 2022 Çarşamba