­ SİNAN BEY CAMİİ | Kültür Portalı

Sinan Bey Camii - Isparta

Adı Sinan Bey Camii
Adres Keçiborlu
Kitabe Minare kaidesinde iki satırlık bir kitabe mevcuttur.
Vakfiye Minare kaidesinde iki satırlık bir kitabe mevcuttur.
Genel Tanım Kareye yakın dikdörtğen planlı olan camii, taş duvarlara sahip olup marsilya kiremidi kaplı kırma çatı ile örtülüdür Caminin kuzey, batı ve doğu cephelerden giriş kapısı bulunmaktadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Kareye yakın dikdörtğen planlı olan cami taş duvarlara sahip olup, marsilya kiremidi kaplı kırma çatı ile örtülüdür. Caminin kuzey, batı ve doğu cepelerinden giriş kapısı bulunmaktadır. Kuzeydoğu köşede yer alan minarenin kesme taştan örtülmüş yüksek kare kaidesi bulunmaktaydı. Üçğen papuç bölümünden sonra ince bir bilezikle silindirik gövdeye geçmektedir. Gövde bir bilezikle sona ermekte şerefe, petek ve külah ile minare sonlanmaktadır. Minarenin tamamında kesme taş kullanılmıştır. Minare kaidesinde iki satır halinde mermer kitabe mevcuttur. Kuzey cephenin alt bölümünde sonradan eklenmiş betorname bölüm yer almaktadır. Bu cephede alt sırada yuvarlak kemerli dört adet dikdörtgen formlu pencere ve ortalarında yuvarlak kemerli kapı bulunmaktadır. Üst sıra cephenin özgün taş duvarları arasında beş adet dikdörtgen formlu yuvarlak kemerli pencere vardır.
Önerilen Kullanım
Tescil Kararı ANTALYA KÜL. VE TAB. VAR. KOR. KUR.NUN 09.07.2009 Tarih ve 3222 Sayılı Kararıyla Tescil Edilmiştir.
Ekler Rapor, Fotoğraf, Harita