­ KONUT | Kültür Portalı

Konut - Isparta

Harita No 30 L II d
Mah. Köy - Mevkii Tabaklar Mahallesi
Adres Fabrikalar Caddesi, Çınar Sokak, No:26-26/A / Yalvaç
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Mülkiyet Sahibi
Vakfiye
Genel Tanım Zemin+2 katlı, taş temel üzeri ahşap hatıllı kerpiç duvar üzeri sıva+boyalı bir yapıdır. Yola bakan cumba ahşap konsollarla taşınmaktadır. Üst örtüsü kırma çatı olup, Marsilya tipi kiremitle kaplıdır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Zemin + iki katlı, taş temel üzeri ahşap hatıllı kerpiç duvar üzeri sıva+boyalı bir yapıdır. Üst katta, yol cephesine bakan cumbası vardır. Üst kat pencereleri ½ oranında olup sürme penceredir. Ara kat pencereleri ise, 2/3 oranında olup, iki kanatlı ve önünde demir penceresi mevcuttur. Sağ yan cephe yoldan içeriye doğru girinti yapmakta olup, bu bölümden kapıyla da binaya girilmektedir. Bu kapı oldukça süslemeli ve bezemeli olup, üzeri yağlı boyalıdır. Çatısı ahşap kırma çatı olup, Marsilya tipi kiremit kaplıdır. Konsollarla taşınan üst cumbaları üçgen alınlıklı, ancak süslemesizdir. Çatı saçakları ahşap olup, oldukça yıpranmıştır. Alt kat ahır+depo, üst katlar yaşam alanı olarak kullanılmaktadır. Ahşap merdivenlerle3 çıkılan 1. katta iki oda ve doğu cephesinde betonarme teras eklentisi vardır. Yine ahşap merdivenle ulaşılan II. Katta da 1. kat planı tekrarlanmaktadır. Yapıdaki tüm tavanlar ahşap düz çatılı süslemesizdir.
Önerilen Kullanım
Tescil Kararı ANTALYA KÜL. VE TAB. VAR. BÖL. KOR. KUR.NUN 22.02.2008 Tarih ve 2225 Say. Kar. Tescilinin Devamına
Ekler Rapor, Fotoğraf, Harita