­ KONAK | Kültür Portalı

Konak - Isparta

Envanter No 5-63
Mah. Köy - Mevkii Çelebiler Mahallesi
Adres Çelebiler Mahallesi 1406 Sokak No:28
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Mülkiyet Sahibi
Vakfiye
Genel Tanım Yapı zemin + üst kattan oluşmuş olup, alt katı ahşap hatıllı taş, üst katı bağdadi duvarlıdır. Yola bakan cephesinde testere ağzı formunda iki adet cumbası vardır. Pencere formları ½ oranında olup, giyotindir. Alt katta yola bakan cephede kesme taştan örülmüş, yarım kemerli bir çeşme mevcuttur.
Yapılan Onarımlar Herhangi bir onarım görmemiştir.
Ayrıntılı Tanımı Yapı zemin + üst kattan oluşmuş olup, alt katı ahşap hatıllı taş, üst katı bağdadi duvarlıdır. Yola bakan cephesinde testere ağzı formunda iki adet cumbası vardır. Pencere formları ½ oranında olup, giyotindir. Alt katta yola bakan cephede kesme taştan örülmüş, yarım kemerli bir çeşme mevcuttur. Yakın zamanda yangın geçirmiş olan yapının çatısı tamamen, üst katı da kısmen yanmış olup, oldukça yıpranmıştır.
Orjinal Kullanım Konak
Önerilen Kullanım Konak