­ KONAK | Kültür Portalı

Konak - Isparta

Adı Konak
Mah. Köy - Mevkii İskender Mahallesi
Adres İskender Mahallesi 1308 (İnce) Sokak No: 67 ISPARTA
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Mülkiyet Sahibi
Vakfiye
Genel Tanım Zemin+üst kattan oluşan yapının alt katı ve üst katta da cumbanın olduğu bölüm dışında diğer duvarlar taş olup cumba bağdadi duvarlıdır. Yapının üstü ahşap geniş saçaklı alaturka kiremitle kaplı kırma çatı ile örtülüdür.
Yapılan Onarımlar Herhangi bir onarım görmemiştir.
Ayrıntılı Tanımı Zemin+üst kattan oluşan yapının alt katı ve üst katta da cumbanın olduğu bölüm dışında diğer duvarlar taş olup cumba bağdadi duvarlıdır. Yapının üstü ahşap geniş saçaklı alaturka kiremitle kaplı kırma çatı ile örtülüdür. Orijinal giriş kapısı değiştirilerek demir bir kapı takılmıştır. Zemin katta cumbanın altındaki duvarın sokağa bakan cephesinde dikdörtgen alınlığı ve bunun önünde dikdörtgen tekneden oluşan bir yalağı bulunan çeşme yer almaktadır. Yapının içine girilemediği için plan şeması okunamamıştır.
Orjinal Kullanım Konak
Bugünkü Kullanımı Konak