­ KİLİSE KALINTISI | Kültür Portalı

Kilise Kalıntısı - Isparta

Harita No Isparta – N26-a1
Mah. Köy - Mevkii Çandır Köyü- Kırcazeytin Mahallesi Mevkii
Adres Sütçüler
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü
Vakfiye
Genel Tanım Çatal Tepenin kuzey doğusunda, Çaltıçak Mahallesinin güneyinde tepe üzerindeki düzlükte yer alır. Derinlemesine dikdörtgen planlı, tek nefli ve tek apsislidir. Moloz taş ile yapılmış küçük bir kilise kalıntısıdır.
Taşıyıcı Yapı C
Dış Yapı C
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Yaklaşık 3 m. eninde, 7 m. boyunda doğubatı eseninde, derinlemesine dikdörtgen, tek nefli ve apsisli moloz taş ile yapılmış küçük bir kilise kalıntısıdır. Ayakta kalan duvar yüksekliği 2 m. dir ve 70 cm. kalınlığındadır. Apsis kıvrımına yaklaşık yarım metre mesafede kuzey ve güney duvarla birer pencere açıklığı ile yine kuzey ve güney duvarlarının batı duvarı köşesine yakın karşılıklı birer adet mazgal açıklığı bulunmaktadır.
Önerilen Kullanım
Tescil Kararı ANTALYA KÜL. VE TAB. VAR. KOR. KUR.NUN 28.02.2003 Tarih ve 5798 Sayılı Kararıyla Tesciline.
Ekler Rapor, Fotoğraf, Harita