­ ISPARTA DEVLET HASTANESİ | Kültür Portalı

Isparta Devlet Hastanesi - Isparta

Adı Isparta Devlet Hastanesi
Mah. Köy - Mevkii Doğancı Mahallesi
Adres Doğancı Mahallesi Yokuşbaşı Sokak No:34 Merkez/ISPARTA
Vakfiye
Genel Tanım Uzun dikdörtgen formlu, bodrum+3 kattan oluşan kagir yapı, halen özgün fonksiyonunda kullanılmakta olup, özgün formunu ve plan şemasını büyük oranda korumuş durumdadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Uzun dikdörtgen formlu, bodrum+3 kattan oluşan kagir yapı, halen özgün fonksiyonunda kullanılmakta olup, özgün formunu ve plan şemasını büyük oranda korumuş durumdadır. 1946 yılında bodrum kat+ 2 kattan oluşan yapıya, 1965 yılında bir kat ilavesi yapılmıştır. Dış cephesi tamamen yöresel taşla kaplanmıştır. Ancak, subasman kodundaki taş kaplama bosajlıdır. Yapının uzun cephesi merkezine, yapıdan öne doğru çıkıntılı ana giriş kapısı yerleştirilmiştir. Her iki uzun cepheler boyunca belirli aralıklarla taş söveli dikdörtgen pencereler yer almaktadır. Dar yan cephelerde ise, cephe merkezine yerleştirilmiş her katta birer adet dikdörtgen pencere yer almaktadır. Yapının uzun arka cephesine daha sonraki bir dönemde ilave edilen ikinci kat hizasındaki betonarme balkon yer almaktadır. Yapı çevresine yakın zamanlarda yapılan yeni kütlelerden birisinden, yapının birinci kat hizasına üstü örtülü köprüyle bağlantı yapılmıştır. Devlet Hastanesi olarak 19 cihazlı diyaliz ünitesi, 19 yataklı fiziksel tıp servis ve rehabilitasyon ünitesi, 76 yataklı dahiliye servisleri, 29 yataklı göğüs hastalıkları servisi ve 31 yataklı nöroloji servisi ile halen hizmet vermektedir.
Orjinal Kullanım Resmi Kurum
Bugünkü Kullanımı Resmi Kurum
Önerilen Kullanım Resmi Kurum
Tescil Kararı Antalya Kült. ve Tab. Varl. Kor. Böl. Kurulu’nun 27.12.2010 Gün ve 4701 Sayılı Kararıyla Tesciline
Ekler Rapor, Fotoğraf, Harita

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 3599    Eklenme Tarihi : 07 Mayıs 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 07 Mayıs 2013 Salı