­ BEY HAMAMI | Kültür Portalı

Bey Hamamı - Isparta

Yaptıranın adı ve yapım tarihi bilinmemektedir. Hamamda kullanılan suyun ilk yapılışında çay suyundan ayrılarak bir dolma çeşmede toplandığı ve bu çeşmeden alındığı, daha sonra Amine Hatun adında bir kadının Andık Deresi’nden getirttiği sudan bir kısmının, hamamdan önceki su kanallarına hamam sahiplerinin bakması ve onarması şartıyla verildiği ve H. 1140 / M. 1728 tarihinde şer’i senede bağlandığı bilinmektedir. Hamamda soğukluk, ılıklık, sıcaklık kısımları vardır. Sıcaklıkta soğuk ve sıcak su akıtan ikişer musluklu sekiz kurna ve göbek taşı yer alır. Üzerinde çok pencereli olan kubbe basık ve alçaktır.

Isparta Gezilecek Yerler

Hamam
Hamam, Isparta Merkezinde Hükümet konağı civarında Ulu Cami’nin doğusunda yer alır.
Isparta Merkez

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 7634    Eklenme Tarihi : 19 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 30 Kasım 2021 Salı