­ ABDÜLGAFFAR CAMİİ | Kültür Portalı

Abdülgaffar Camii - Isparta

Abdülgaffar Camisi son dönem Osmanlı mimarisinin güzel bir örneğidir. Caminin Hicri 1294/Miladi 1878 tarihli bir kitabesi bulunmaktadır. Silindirik gövdeli minaresi kuzeybatı yöndedir ve kare platform üzerinde yükselir. Minaresinin tek şerefesi vardır ve bunun alt kısmı mukarnas süslemelidir. Cami içerisinde ortadaki merkezi küçük kubbeyi baldaken biçimindeki dört sütun taşımaktadır. Kalemişi süslemeler bayrak üzerine yazılmış kelime-i tevhid, kayık biçiminde yapılmış amentü ve şerh, satrançlı kufi biçiminde yazılmış yazılar ve kubbe eteğindeki Yasin Suresi cami içerisindeki süslemelerden bazılarıdır.

Isparta Gezilecek Yerler

İnanç Turizmi
Gelendost/ISPARTA
Gelendost/ISPARTA

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 8115    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 21 Ekim 2021 Perşembe