­ HD.BL.MRKZİ PAVYON BİNASI | Kültür Portalı

HD.BL.MRKZİ PAVYON BİNASI - Iğdır

Adı HD.BL.MRKZİ PAVYON BİNASI
Harita No Doğubeyazıt İ.51.b.
Mah. Köy - Mevkii tuzluca
Adres Tuzluca merkez
Vakfiye
Genel Tanım Tuzluca ilçe merkezinde yer almaktadır. Günümüzde 8. HD.TB.Tuzluca HD.BL.Pavyon Binası olarak kullanılmaktadır.
Yapılan Onarımlar kısmi onarım yapılmıştır.
Ayrıntılı Tanımı İlçe merkezinde Yukarı Mahalle civarında bulunan taşınmaz iki katlı ve beşik çatılıdır. Bölük karargah binası olarak kullanılan yapının dışı tamamen yeşil renklidir. Bu nedenle asıl orijinal malzemesi olan taş görülememektedir. Genel hatlarıyla dikdörtgen bir yapıya sahiptir. Dış taraftan zemin katın tavan hizasında silmeli dışa doğru çıkıntılı hat şeklinde uzanan elemanlar mevcuttur. Ayrıca saçak altlarında ve köşelerde zigzag şeklinde motifler süsleme unsuru olarak kullanılmıştır. Kapı ve pencere ile köşe taşları dışa çıkık kabartmalı olarak yapılmıştır. Yapının yapım tarihi hakkında kesin bir bilgi bulunamamıştır. Bina içerisi incelenemediğinden detaylı bir bilgi elde edinilememiştir.
Tescil Kararı Erzurum K.V.K.B.K ONAYI NO: 24/10/2001 ve 1183 sayılı kararı.