­ TORUL KALESİ CAM SEYİR TERASI | Kültür Portalı

Torul Kalesi Cam Seyir Terası - Gümüşhane

Ortaçağ'da yapıldığı, Fatih Sultan Mehmet döneminde ise Osmanlı topraklarına katıldığı bilinen, savunma ve gözetleme amaçlı olan Torul Kalesi'ne yakın mesafedeki zirveye kurulu cam seyir terası yerden 240 metrelik yüksekliği ile hem Türkiye'de ki örnekleri arasında en yükseklerden birisi hem de karayoluna 2 kilometrelik mesafesiyle en yakın ve ulaşılabilir cam teraslardan birisidir.

Torul İlçesi'nde 240 metrelik cam seyir terası tamamlanarak ziyarete açıldı. Zigana tüneliyle Karaca Mağarası güzergahı üzerinde bulunan Torul Kalesi'nin bulunduğu tepenin zirvesine yapılan seyir terası, 90 metrekarelik alanı ve 50 kişiyi aynı anda taşıyabilecek güçlendirilmiş cam platformuyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir.

Gümüşhane Gezilecek Yerler

Kale
Doğa-Kültür Turizmi
Zigana Dağı ve yeni Zigana Tüneli ile Karaca Mağarası güzergahının tam ortasında yer alan ve ilçeye hakim bir zirvede.
+90 (045)-611-20-23
+90 (456)-611-20-78
info@torul.bel.tr

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 24040    Eklenme Tarihi : 24 Mayıs 2019 Cuma    Güncellenme Tarihi : 23 Kasım 2021 Salı