­ YAĞLIDERE KIRKHARMAN KİLİSESİ | Kültür Portalı

Yağlıdere Kırkharman Kilisesi - Giresun

Yağlıdere İlçesi, Akpınar Köyü'nde bulunan Kırkharman ya da Akpınar Kilisesi Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun 03.07.2003 tarih ve 4739 sayılı kararı ile tescillenmiştir. Kilise üç nefli bazilikal planda yapılmıştır. Yapını tavanı üç bölüme ayrılmış olup yığma taşlarla beşik tonoz şeklinde örülmüştür. Yapının üst örtüsünü sağlamlaştırmak için yarım daire planlı kemerler yer almaktadır. Yapının üst bölümünü taşıması için dört adet ion tarzı sütün başlıklarıyla bezenmiş payeler yer almaktadır. Kilisenin tarihi bir geçmişi ve İpek yolu üzerinde bulunması nedeni ile dikkat çekmektedir.

Kaynak: Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Giresun Gezilecek Yerler

Anıt
İnanç-Kültür Turizmi
Kırkharman Kilisesi; Giresun’un Yağlıdere İlçesi, Akpınar Köyü sınırları içerisinde bulunmaktadır. Şehir içi ulaşım araçlarıyla ulaşım mümkündür.
Kırkharman Yağlıdere/ Giresun

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 4237    Eklenme Tarihi : 18 Ağustos 2021 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 07 Eylül 2021 Salı