­ ŞEBİNKARAHİSAR KADIOĞLU CAMİİ | Kültür Portalı

Şebinkarahisar Kadıoğlu Camii - Giresun

Şebinkarahisar İlçesi, Kırkgöz Mahallesi, Kadıoğlu Mevkii'nde yer alır. Giriş kapısı üzerinde yer alan kitabesine göre 1929 (H. 1924) yılında Dikzade Hayri Efendi tarafından yaptırılmıştır. Minaresinde yer alan ay-yıldız demir levhadaki yıldızın üzerinde “Kadızade Mehmet Efendi” yazmakta olup, bu kişinin yapının mimarı olduğu belirtilir. Son cemaat yeri ve tek kubbeli harimden oluşan yapının son cemaat yeri sonradan harime dahil edilmiştir. Son cemaat yerinin özgün şeklinde solunda bir oda, sağında minare kaidesi yer almaktayken günümüzde bu bölüme ait kemer ve sütun parçaları çevreye dağılmış durumdadır. Harim duvarları alçı ve yağlıboya ile boyanmıştır. Mihrabı taş, minberi cevizdendir.

Kaynak: Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Giresun Gezilecek Yerler

İnanç Turizmi
Şebinkarahisar İlçesi'nde bulunan Kadıoğlu Camisi'ne ulaşım problemi bulunmamaktadır.
Kırkgöz Mahallesi Kadıoğlu Mevkii Şebinkarahisar/ Giresun

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1924    Eklenme Tarihi : 19 Ağustos 2021 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 08 Eylül 2021 Çarşamba