­ SİNKONTA | Kültür Portalı

SİNKONTA - Manisa

Malzemeler: 1kg balkabağı, 2 baş soğan, 1 çay bardağı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı un, ½ limon, 6 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı kuru nane, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: Kabak, soyulup yıkandıktan sonra parmak kalınlığında parçalar halinde doğranıp tepsiye dizilir. Üzerine ince uzun kesilmiş soğan dilimleri konur. 1 çay bardağı suda eritilmiş salça ve un ile sirke, limon suyu, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, tuz iyice çırpılır. Karışım kabakların üzerine gezdirilerek dökülür. En üste pul biber ve nane serpilip fırına sürülür. 200 derece ısıda önce tepsinin üstü kapalı, sonra açık olarak 1 saat kadar pişirilir. Servis sırasında istenirse üzerine sarımsaklı yoğurt konur. Avşar, M. E. (2008). Geleneksel Manisa Yemekleri. Manisa: Manisa Belediyesi Kültür Yayınları 5.
Sebze-Ot Yemekleri

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 1043    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 20 Haziran 2017 Salı