­ KARALAHANA (PANCAR) DÖŞEMESİ | Kültür Portalı

Karalahana (Pancar) Döşemesi - Giresun

Karalahana Döşemesi Malzemeleri Nelerdir

  • 1 bağ karalahana
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Acı biber
  • Fındık yağı
  • Tuz
  • Su

Karalahana Döşemesi Nasıl Yapılır

Soğanlar ince ince doğranıp yağda salça ve doğranmış domatesle kavrulur. Yıkanıp, doğranan ve haşlanan karalahanalar sıkılarak tencereye konulur. Pirinç, yeterince su ve tuz ilave edilir. Pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Kaynak: Giresun Valiliği Kültür Yayını, Giresun Yemekleri, Ağustos 2008

Görüntülenme Sayısı : 1528    Eklenme Tarihi : 07 Mart 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 21 Şubat 2023 Salı