­ ÇÖKELEKLİ BİBER DOLMASI | Kültür Portalı

ÇÖKELEKLİ BİBER DOLMASI - Manisa

Malzemeler: 500gr dolmalık biber, 250gr çökelek, 1 su bardağı zeytinyağı, 2 büyük domates, 4-5 diş sarımsak, 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: Dolmalık biberler yıkanıp kurulandıktan sonra yanlarından bıçakla dikey olarak çizilir, sap ve uç bölümlerinden parmakla bastırılarak çekirdekleri çıkartılır ve biberlerin içi çökelekle doldurulur. Tavada kızgın yağda kızartılan doldurulmuş biberler uygun bir kaba çizilmiş tarafları yukarı gelecek biçimde dizilirler. Küçük kuşbaşı doğranmış domatesler ve ince çentilmiş sarımsaklar kalan zeytinyağı ve tuzla bir süre pişirilir. Hazırlanan sos dizilmiş biberlerin üzerine gezdirilerek dökülür ve üstü kapatılarak 8-10 dakika dinlendirilir. Ilık servis yapılır. Yanında yoğurt, dilimlenmiş kuru soğan ve karpuz önerilir. Avşar, M. E. (2008). Geleneksel Manisa Yemekleri. Manisa: Manisa Belediyesi Kültür Yayınları 5.

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 1438    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 20 Haziran 2017 Salı