­ ÇEKME KEBABI | Kültür Portalı

ÇEKME KEBABI - Manisa

Malzemeler: 1 kg kemiksiz dana eti, 5-6 adet yeşilbiber (1 adet kırmızı olabilir), 3-4 orta boy domates, 2 yemek kaşığı domates salçası, 10-12 adet arpacık soğan, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: Etler kuşbaşından biraz iri doğranır, arpacık soğan, küçük doğranmış biber, iri doğranmış domatesi tuz, karabiber, salça eklenip elle karıştırılır. Çekmenin (toprak kap) içine yerleştirilir, 1 su bardağı su eklenip ağzı deri zarla, yağlı kâğıt ya da alüminyum folyoyla kapatılır, bağlanır. Küllü közde, maltız ya da mangalda azar azar köz kömür eklenerek ya da kısık ateşte 4-5 saat pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır. Avşar, M. E. (2008). Geleneksel Manisa Yemekleri. Manisa: Manisa Belediyesi Kültür Yayınları 5.
Et Yemekleri

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 2739    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 20 Haziran 2017 Salı