­ ZEYTİNYAĞI | Kültür Portalı

ZEYTİNYAĞI - Hatay

Günümüzde Antakya'da zeytinyağı üreten belli başlı kuruluşların yanında,zeytinyağı geleneksel üretimini sürdüren bölgelerimiz de bulunmaktadır.Bu konudaki en belirgin örnek olarak Antakya Şenköy verilebilir.Şenköy'de zeyt adını alan zeytinyağı;su zeyti denilen özel bir teknikle üretilir.Bu teknik,olgunlaşmış zeytinin ezildikten sonra ,özel havuzlarda su üzerinde biriktirilen yağının yüzeyden toplanması esasına dayanır.Üretimi zor olduğundan ticari amaçtan çok, ev halkının gereksinimini karşılamaya yöneliktir. Ticari amaçla özel olarak çok az da olsa üreten aileler vardır. Kaynak:http://www.iskenderun.gov.tr/default_B0.aspx?content=1011,Erişim tarihi:29/04/2014

Görüntülenme Sayısı : 2022    Eklenme Tarihi : 03 Mart 2014 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 17 Ekim 2017 Salı