­ EL YAPIMI GİRESUN BICAĞI | Kültür Portalı

El Yapımı Giresun Bıcağı - Giresun

İlimizdeki Geleneksel El Sanatları Ustaları arasında yer alan Haluk Yücesan, kendisine has ürettiği el yapımı bıçak çeşitleri ile adını dünyaya duyurmuş bıçak ustalarından biridir. Ankara Etnografya Müzesi’nde dokuz adet bıçağı sergilenmektedir. İlimiz, sokakbaşı mevkilisindeki dükkanında kendisine has küçük atölyesinde el yapımı Giresun Bıçakları yapan Yücesan, yöremizin geçmiş kültürünü yansıtan bıçaklara konik ağız açarak hiç körelmeden 15 sene kullanılabildiğini söylemektedir. El yapımı bıçak çeşitleri olarak,  Pancar Bıçağı, Kanun Bıçağı, Yılan Dili Çubuk Bıçağı, Giresun Saldırması diğer adı ile Koltuk Altı Bıçağı, Kobra Başlı Çuvaldız Bıçağı gibi bir çok çeşit sayılabilir. İlimizden küçük bir hatıra olarak götüreceğiniz el yapımı bıçakları iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

Görüntülenme Sayısı : 6866    Eklenme Tarihi : 14 Ekim 2014 Salı    Güncellenme Tarihi : 16 Ekim 2017 Pazartesi