­ DOKUMACILIK | Kültür Portalı

Dokumacılık - Sakarya

Dokumacılık, hayvansal, bitkisel veya kimyasal lifli kullanım ürünleridir. Giyilebilen her şey ve bazı dekorasyon ürünlerini de içine alan üretim sektörüdür. Dokumacılık; kullanılıcak malzemenin elde edilmesinden (pamuk, keten, jut, sisal vb tarladan, ipek, yün veya kıl ise hayvandan, sentetik ise üretimden) kullanıma hazır hale gelene kadar (kumaş, dikili mamul ya da ev tekstili) geçirdiği sürecin tamamına verilen addır. Aslında batı dillerinden gelen tekstil kelimesi, sadece "kumaş" demek iken, Türkçede bu terim çok daha geniş anlamlara kavuşmuştur. Dokumacılık sektörü 2 ana başlığa ayrılmaktadır. Hazır giyim Ev Dokumacılığı
Görüntülenme Sayısı : 6304    Eklenme Tarihi : 14 Mart 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 18 Temmuz 2017 Salı