­ YUVACIK TAŞ KÖPRÜ | Kültür Portalı

Yuvacık Taş Köprü - Kocaeli

Envanter No .
Harita No .
Mah. Köy - Mevkii Yuvacık Servetiye
Adres Yuvacık Servetiye karşı -Başiskele
Vakfiye
Genel Tanım Doğu-Batı doğrultulu 15 m. uzunluğunda 2 m. genişliğinde ve 6 m. yüksekliğindedir. Köprünün batı ayağının cephesinde yer alan çukurluk içerisinde kitabesi olduğu ancak bugün yerinde olmayıp kaybolduğu öğrenilmiştir.
Yapılan Onarımlar .
Ayrıntılı Tanımı Kiraz derenin üzerinde inşa edilmiş olan 102 ada 16 parselde yer alan mülkiyeti orman arazisine ait doğu-batı doğrultulu taş örgü sistemiyle örülmüş tek kemerli olan köprü yaklaşık 15 m. uzunluğunda 2 m. genişliğinde olup, 6 m. yüksekliğindedir. Köprünün batı ayağının kuzey cephesinde yer alan pano içerisinde kitabesi olduğu; ancak bu kısmın bugün boş olduğu görülmektedir.
Tescil Kararı K.T.V.K.Y.K.nun 25.11.2008 Tarih ve 668 Sayılı karar ekidir.