­ YUSUF HOCA İLKÖĞRETİM OKULU | Kültür Portalı

YUSUF HOCA İLKÖĞRETİM OKULU - Edirne

Adres Yusuf Hoca Sokak
Pafta 50L-Ib
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Milli Eğitim Müdürlüğü
Genel Tanım Zemin üstü bir katlı, dikdörtgen planlı, ilköğretim okulu binasıdır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Zemin üstü bir katlı dikdörtgen planlı ilkokul yapısıdır. Kırma çatılıdır. Zemin katta su basmanı farklı renklidir ve dışa taşkındır. Zemin kat pencereleri basık kemerlidir. Basık kemerlerin üstü ve yan kısımları dışa taşkın ve beyaz renklidir. Üst kat pencereleri ön cephede dikdörtgen biçimli, diğer cepheler de zemin kat pencereleri ile uyumlu olacak şekilde basık kemerlidir. Üst kat ön cephe pencerelerinin denizliklleri ve üstte denizliklere paralel olacak şekilde dışa çıkıntılı, beyaz çıkıntılar ve kolon izleri cepheyi hareketlendiren unsurlardır. Ön cephede giriş kapısı çift kanatlıdır. Kapının sabit bölümleri de taşıyıcı kısımlar hariç cam malzemedir. Girişin üst kısmında üç adet yuvarlak kemerli pencereler bulunur. Çatı kaplama malzemesi marsilya kiremittir.Kat arası silmelidir.
Bugünkü Kullanımı Okul
Önerilen Kullanım Okul
Tescil Kararı E.K.V.T.K. Kurulu'nun 04.07.2003 tarih ve 7697 nolu kararı.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1723    Eklenme Tarihi : 12 Aralık 2018 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 13 Aralık 2018 Perşembe