­ YUNUS EMRE MEZARI | Kültür Portalı

Yunus Emre Mezarı - Isparta

Adı Yunus Emre Mezarı
Mah. Köy - Mevkii Güneykent Belediyesi
Adres Güneykent Belediyesi Gönen/ISPARTA
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Güneykent Belediyesi
Vakfiye
Genel Tanım Isparta İli, Gönen İlçesi, Güneykent Beldesinde bulunan mülkiyeti Belediyesine ait 7593 parseldeki mezarlıkta yer alan Yunus Emre Mezarı, daire şeklinde beton direkler arası ve üzeri kubbe şeklinde demir parmaklıklarla çevrili, hilal şeklinde alimi bulunan bir mezardır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Isparta İli, Gönen İlçesi, Güneykent Beldesinde bulunan mülkiyeti Belediyesine ait 7593 parseldeki mezarlıkta yer alan Yunus Emre Mezarı, daire şeklinde beton direkler arası ve üzeri kubbe şeklinde demir parmaklıklarla çevrili, hilal şeklinde alimi bulunan bir mezardır. Mezar taşları orijinal olup üzerinde herhangi bir yazı bulunmamaktadır. Mezar lahti orijinaldir. Yunus Emre’ye ait olduğu kesin olmamakla birlikte Toroslarda yaşadığı ve Güneykent’te gömülü olduğu rivayet edilmektedir.
Orjinal Kullanım Anıt Mezar
Önerilen Kullanım Anıt Mezar
Tescil Kararı Antalya Kült. ve Tab. Varl. Kor. Böl. Kurulu’nun 18.01.2012 tarih ve 322 Sayılı Kararıyla Tesciline
Ekler Rapor, Fotoğraf, Harita