­ YUKARI PAZAR CAMİSİ | Kültür Portalı

Yukarı Pazar Camisi - Denizli

Mah. Köy - Mevkii Çarşı Mahallesi
Adres Çarşı Mahallesi Çukur Mevkii Kale İlçesi DENİZLİ
Kitabe H. 1284
Vakfiye H. 1284
Genel Tanım Tabea örenyeri içindedir. Cami kuzey güney doğrultusunda olup, dikdörtgen planlıdır. Son cemaat yeri kuzey tarafında olup, minaresi kuzey batı köşesindedir.
Yapılan Onarımlar Cami yıkık olduğundan konservasyonu yapılmıştır.
Ayrıntılı Tanımı Tabea örenyeri içindedir. Cami kuzey güney doğrultusunda olup, dikdörtgen planlıdır. Son cemaat yeri kuzey tarafında olup, minaresi kuzey batı köşesindedir. Minarenin kaidesi kar formlu olup, üzerinde Osmanlıca yazılı mermer kitabesi bulunmaktadır. Minaresi kesme taştan inşa edilmiş olup, silindirik gövdeli ve tek şerefelidir. Caminin harim duvarı moloz taş örgü ile yapılmıştır. Ancak bu duvarlar su basman seviyesine kadar sağlam kalmıştır. Harimin giriş kapısında hicri 1284 yılına tarihlenen cami kitabesi bulunmuştur.
Tescil Kararı Aydın KTVKBK'nun 28.01.2011 gün ve 3463 sayılı kararı
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 981    Eklenme Tarihi : 01 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 18 Ağustos 2014 Pazartesi