­ YOLKAYA (HICIP) KÖYÜ ÇEŞMESİ | Kültür Portalı

YOLKAYA (Hıcıp) KÖYÜ ÇEŞMESİ - Çankırı

Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Köy Tüzel Kişiliği
Yapım Tarihi Muharrem 1302 - (Ekim-Kasım1884
Kitabe Muharrem 1302 (Ekim-Kasım1884
Vakfiye Muharrem 1302 (Ekim-Kasım1884
Genel Tanım Yoklaya Camisinin önünde yer alan çeşme, kesme andezit taşından tek cepheli olarak inşa edilmiştir. Üst kısmın çıkıntılı alınlıklıdır. Musluk kemerli bir niş içerisinde yer almaktadır. Nişin iki kenarında sarmal motifli sütunceler ve iki adet ibrik motifi kabartması ve 1964 yazısı vardır. Uzun dikdörtgen yalak yine kesme andezit taşından yapılmıştır. Nişin sağ tarafında çeşme duvarında beyaz mermer kitabesi yer almaktadır. Kitabe Arap alfabesi ile yazılmıştır. Kitabede Muharrem 1302 (Ekim-Kasım1884) tarihi vardır. Çeşme 1964 yılında yenilenmiş olmalıdır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Yoklaya Camisinin önünde yer alan çeşme, kesme andezit taşından tek cepheli olarak inşa edilmiştir. Üst kısmın çıkıntılı alınlıklıdır. Musluk kemerli bir niş içerisinde yer almaktadır. Nişin iki kenarında sarmal motifli sütunceler ve iki adet ibrik motifi kabartması ve 1964 yazısı vardır. Uzun dikdörtgen yalak yine kesme andezit taşından yapılmıştır. Nişin sağ tarafında çeşme duvarında beyaz mermer kitabesi yer almaktadır. Kitabe Arap alfabesi ile yazılmıştır. Kitabede Muharrem 1302 (Ekim-Kasım1884) tarihi vardır. Çeşme 1964 yılında yenilenmiş olmalıdır.
Orjinal Kullanım Çeşme
Bugünkü Kullanımı Çeşme
Önerilen Kullanım Çeşme
Tescil Kararı 21.08.2008 - 3441

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2638    Eklenme Tarihi : 11 Mart 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 13 Mart 2013 Çarşamba