­ YEŞİLTEPE HÖYÜĞÜ | Kültür Portalı

YEŞİLTEPE HÖYÜĞÜ - Şırnak

Adı YEŞİLTEPE HÖYÜĞÜ
Mah. Köy - Mevkii Silopi / Yeşiltepe Mahallesi
Adres Silopi Yeşiltepe Mahallesi
Yapım Tarihi M.Ö. 2.
Vakfiye -
Genel Tanım Şırnak ili Silopi ilçesi kent merkezinde Silopi Belediye binasının doğusunda bulunmaktadır. Boyutları kuzey-güney doğrultusunda yaklaşık 90 m doğu batı doğrultusunda yaklaşık 95 m’dir. Çevresi tellerle çevrili olup park alanı olarak kullanılmaktadır. Üzeri ağaçlarla kaplıdır. Höyüğün tepesine merdivenle çıkılmakta olup düz bir yüzey haline getirilen bu tepede oturmak yerleri bulunmaktadır. Höyüğün yamaçlarındaki yüzeyde seramik parçaları açıkça görülmektedir. Bunların MÖ 2000’li yıllara ait olabileceği tahmin edilmektedir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Höyüğün yamaçlarından yüzeye dağılmı olarak seramik parçaları görülmektedir. Bu buluntular buranın geçmişinin M.Ö. 2. binlere kadar inebileceğini ortaya koymaktadır.
Orjinal Kullanım Höyük
Önerilen Kullanım Höyük
Tescil Kararı 2872 / 31.05.2002

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 958    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 15 Mayıs 2014 Perşembe