­ YERKUYU KÖYÜ ESKİ CAMİİ | Kültür Portalı

YERKUYU KÖYÜ ESKİ CAMİİ - Çankırı

Adı YERKUYU KÖYÜ ESKİ CAMİİ
Mah. Köy - Mevkii Yerkuyu Köyü / Ilgaz
Adres Yerkuyu Köyü / Ilgaz/ÇANKIRI
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Yerkuyu Köyü Tüzel Kişiliği
Vakfiye -
Genel Tanım Yukarı Camii olarak ta adlandırılan Camii; Kare planlı olup duvarları moloz taş, minaresi tuğladır.pencereler altta dikdörtgen üsttekiler yuvarlak kemerlidir. Düz tavanı ahşap olup, çıtakari tekniğinde karelere ayrılmıştır. Tavanın ortasında kare şeklinde, bezemeli bir tavan göbeği yer almaktadır. Yapım tarihi belli olmayan camii ibadete açıktır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Yukarı Camii olarak ta adlandırılan Camii; Kare planlı olup duvarları moloz taş, minaresi tuğladır.pencereler altta dikdörtgen üsttekiler yuvarlak kemerlidir. Düz tavanı ahşap olup, çıtakari tekniğinde karelere ayrılmıştır. Tavanın ortasında kare şeklinde, bezemeli bir tavan göbeği yer almaktadır. Yapım tarihi belli olmayan camii ibadete açıktır.
Tescil Kararı 17.03.2006 - 1367

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1760    Eklenme Tarihi : 06 Şubat 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 11 Şubat 2014 Salı