­ YENİ İMARET MEZARLIĞI | Kültür Portalı

YENİ İMARET MEZARLIĞI - Edirne

Envanter No A 253
Mah. Köy - Mevkii Yeni İmaret
Adres 2.Beyazıd Caddesi
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Edirne Belediyesi
Vakfiye -
Genel Tanım Mezarlıklar yeni imaretin güneyinde, Beyazıd Külliyesi'nin doğusunda, sed dışında olup birbiriyle yakın durumdadır. Bir mezarlık alanı da külliyenin batısında yer almaktadır.
Taşıyıcı Yapı 0
Üst Yapı 0
Rutubet 0
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Mezarlıklar üç parça halinde olmasına rağmen, orjinalinde tek parça olduğu bellidir. Zamanla tarla açılmak suretiyle bozulmamıştır. İmaretin altında, yolun dibinde az sayıda mezar kalmış olup bunlar da yok olma tehlikesi altında bulunmaktadır. Ayakta duran mezar taşları sayısı oldukça azdır. Yeni İmaret'te seddin dibinde olan türbe kalıntısından başka iki aile mezarlığı daha vardır. Bir tanesi yeni onarılmış olup üzerinde H. 1105(1693-94) yazmaktadır.
Orjinal Kullanım Mezar
Önerilen Kullanım Mezar
Tescil Kararı E.K.T.V.K.K.'nin 13.11.1976 tarih ve 9514 nolu kararı.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1078    Eklenme Tarihi : 10 Kasım 2017 Cuma    Güncellenme Tarihi : 10 Kasım 2017 Cuma