­ YAZYURDU KALESİ | Kültür Portalı

Yazyurdu Kalesi - Sivas

Harita No K 37-b3
Mah. Köy - Mevkii Yazyurdu Bucağı
Adres Gürün Yazyurdu Bucağı
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Kültür ve Turizm Bakanlığı
Vakfiye
Genel Tanım Malatya-Kayseri devlet yolu ile Yazyurdu Bucağı arasında yer alan doğal tepe üzerinde bulunmaktadır.Sivas ili, Gürün ilçesine bağlı Yazyurdu bucağı merkezi içinde, bucak merkezinde yeralan evlerin doğusunda yer alır. Malatya-Kayseri Devlet karayolunun batısında kalan kale doğal bir tepe üzerindedir. Kaçak define arayıcıları tarafından yer yer kazılarak tahrip edilen Yazyurdu kalesi tepesi üzerinde yapılan yüzey araştırmalarından elde edilen seramik parçaları burada Ortaçağ ve Bizans döneminde bir yerleşimin olduğunu ortaya koymaktadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Malatya-Kayseri devlet yolu ile Yazyurdu Bucağı arasında yer alan doğal tepe üzerinde bulunmaktadır. Sivas ili, Gürün ilçesine bağlı Yazyurdu bucağı merkezi içinde, bucak merkezinde yeralan evlerin doğusunda yer alır. Malatya-Kayseri Devlet karayolunun batısında kalan kale doğal bir tepe üzerindedir. Kaçak define arayıcıları tarafından yer yer kazılarak tahrip edilen Yazyurdu kalesi tepesi üzerinde yapılan yüzey araştırmalarından elde edilen seramik parçaları burada Ortaçağ ve Bizans döneminde bir yerleşimin olduğunu ortaya koymaktadır.