­ VEZİRİ CAMİ | Kültür Portalı

Veziri Cami - Bursa

Adı Veziri Cami
Mah. Köy - Mevkii Alipaşa Mahallesi
Adres Alipaşa Mahallesi Temiz Caddesi Osmangazi/Bursa
Yaptıran Üzeyir Efendi
Vakfiye -
Genel Tanım 7,90 x 7,90 metre iç ölçülerinde olan camide, 3,65 metre derinliğinde son cemaat yeri bulunmaktadır. Ana mekanı kırma çatı ile örtülmüş olup, duvarları üç sıra tuğla, bir sıra kefeki taşı olarak örülmüştür.
Yapılan Onarımlar En son olarak 1952 yılında onarılarak hizmete açılmıştır.
Ayrıntılı Tanımı Alipaşa mahallesi’nde, Temiz Caddesi’nin başlangıcında, Pınarbaşı’na giden caddenin başındadır. II. Murat’ın vezirlerinden Üzeyir Efendi tarafından yaptırıldığı söylenir. 7,90 x 7,90 metre iç ölçülerinde olan camide, 3,65 metre derinliğinde son cemaat yeri bulunmaktadır. Ana mekanı kırma çatı ile örtülmüş olup, duvarları üç sıra tuğla, bir sıra kefeki taşı olarak örülmüştür. Ahşap çatılı ve dikdörtgen biçimindeki son cemaat yeri, dört ahşap direğe dayanan üç sivri kemerle belirlenmiştir. Kemerler, ahşap tavanlı sundurma altına kadar yükselmektedir. Kemer açıklıkları kapatılmış, sadece orta bölme giriş olarak bırakılmıştır. Son cemaat yerinin doğu-batı yanında sivri kemerli birer pencere bulunmaktadır. Minaresi olup, tek şerefelidir. En son olarak 1952 yılında onarılarak hizmete açılmıştır. Caminin doğusunda birkaç mezardan oluşan hazire vardır.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 682    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 11 Temmuz 2014 Cuma