­ ÜZÜM DEDE TÜRBESİ | Kültür Portalı

Üzüm Dede Türbesi - Denizli

Adı Üzüm Dede Türbesi
Mah. Köy - Mevkii Merkezefendi Mahallesi
Adres Merkezefendi Mahallesi Merkezefendi İlçesi DENİZLİ
Vakfiye
Genel Tanım Denizli ili, Merkezefendi ilçesi, Merkez efendi Mahallesinde bulunan türbe; kare plan şemasında tek katlı kâgir olarak inşa edilmiştir.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı Denizli ili, Merkezefendi ilçesi, Merkez efendi Mahallesinde bulunan türbe; kare plan şemasında tek katlı kâgir olarak inşa edilmiştir. Taşınmazda duvar tekniği olarak almaşık duvar tekniği kullanılmıştır. Günümüzde kubbe sıvalı durumdadır. Yapının iç mekânına girişi sağlayan kapı; çift kanatlı ve demir doğrama malzemeden olup üzerinde ay yıldız ve bitkisel motifler vardır. Ayrıca girişi kapısının üzerinde mermer bir pano içinde 4 satırlık kitabesi bulunmaktadır.
Orjinal Kullanım Türbe
Bugünkü Kullanımı Türbe
Önerilen Kullanım Türbe
Tescil Kararı Aydın KVKBK'nun 28.10.2011 gün ve 144 sayılı kararı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1816    Eklenme Tarihi : 13 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 14 Ağustos 2014 Perşembe