­ ULUGAZİ İLKÖĞRETİM OKULU | Kültür Portalı

Ulugazi İlköğretim Okulu - Kocaeli

Mah. Köy - Mevkii Karabaş
Adres Karabaş Mahallesi-İzmit
Genel Tanım Yürüyüş yolu üzerindedir.
Yapılan Onarımlar .
Ayrıntılı Tanımı Bahçe içinde, sokak üzerinde konumlanan okul,kargir inşaat tekniğinde yapılmış olup, üzeri sıvalıdır.Ön cephesi, hürriyet caddesine bakmaktadır.1.kata tam ortada taş basamaklı merdivenlerle çıkılmaktadır.Bu cephe iki başta çıkmalı (tabandan saçağa kadar) üst kat tam ortada balkonlu olup,balkon alttan yivli kolonlarla iki başta desteklenir.Diğer cepheler; sağ yan cephe düz olup, 2.katta zemin katta 2.giriş kapısı bulunur.Tüm cephelerin kat araları profili taş silmelidir.Saçak altı profili ahşap konsollarla desteklenmektedir.Sol yan cephe sağ yan cephe ile aynı düzendedir. Plan düzeni; enlemesine koridor ve koridora açılan sınıflardan meydana gelmiştir.Odaların büyük bir kısmı ve koridorlar süslü ahşap tavanlıdır.Üst örtü ise kırma çatı, Marsilya kiremit düz ahşap kaplama saçak altıdır.
Tescil Kararı G.E.E.A.Y.K.'nun 10.07.1981 tarih ve 13039 Sayılı kararı ile tescil edilmiştir.