­ TUZ HANI | Kültür Portalı

Tuz Hanı - Adana

Mah. Köy - Mevkii Ulucami Mahallesi
Adres Ulucami Mahallesi 7 Sokak Seyhan
Yaptıran Halil Bey
Genel Tanım -
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Ulucami medresesinin güneyinde,harem dairesinin kuzeyinde yer almaktadır.1947'de Halil Bey zamanında yaptırılmıştır.Ramazanoğulları ailesinin oturduğu erkeklerin toplandığı ve resmi işlerin yapıldığı Beylik Sarayı'nın selamlık bölümüdür.Düzgün kesme taşla iki katlı olarak yapılmasına ve pek çok defa onarılmasına rağmen günümüzde sadece kuzeydeki hamamın bazı bölümleri ile kare planlı küçük mescid mevcuttur.Hamamın üstü sivri bir kubbeyle örtülmüştür.Hamamın sadece soyunmalığını bazı kalıntıları günümüze kadar gelebilmiştir. GÜNÜMÜZDEKİ DURUM: Yapının ayakta kalabilen kısmı ile güneyde yer alan küçük bir bölümü Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce kiraya verilmiştir.Arasında tek katlı dükkanlardan oluşan ve Vakıflar Çarşısı Tuz Hanı adı verilen bir çarşı bulunmaktadır.
Tescil Kararı 6146-245

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 3032    Eklenme Tarihi : 03 Kasım 2014 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 03 Kasım 2014 Pazartesi