­ TURGUT REİS ÇIKMAZI ÇEŞME MEYDANI | Kültür Portalı

Turgut Reis Çıkmazı Çeşme Meydanı - Hatay

Adı Turgut Reis Çıkmazı Çeşme Meydanı
Harita No P36D04D3C
Mah. Köy - Mevkii Sofular Mahallesi
Adres Sofular Mahallesi Şimşek Çıkmazı
Vakfiye
Genel Tanım Meydan ve Çeşme Meydanı Orta Çağ Meydan anlayışını belirtiyor. Organik gelişmiş küçük mekanların birleşmesinden oluşan kademeli (merdivenli bir mekandır.)
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Turgut Reis Çıkmazı Meydan ve Çeşme Turgut Reis Sokağından girilmektedir. Çeşme: Taş yapı olup deposu vardır. Yalak: Yalakta mermer örtü kullanılmıştır. Meydan 4-5 metre yükseklilte duvarlarla çevrilmiştir. duvarlar taş ve moloz taş örgüdür. Evlerin giriş kapıları klasik basık kemerlidir. Meydan kaplaması taştır. Ancak yeryer bozulmuş ve beton kaplanmıştır. Arazinin eğimi merdivenlerle çözülmüştür. Meydan merdivenler ve küçük mekanların oluşturduğu organik bir bütündür. Zengin perspektifler vermektedir. Kaynak: Hatay Valiliği (2011) Hatay Kültür Envanteri
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 1081    Eklenme Tarihi : 17 Temmuz 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 18 Temmuz 2014 Cuma