­ TRAJAN TAPINAĞI (C TAPINAĞI) | Kültür Portalı

Trajan Tapınağı (C Tapınağı) - Isparta

Mah. Köy - Mevkii Sağrak Köyü Karabavulu
Adres Adada Antik Kenti / Sütçüler
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü
Yapım Tarihi M.S. 2.yy.
Vakfiye
Genel Tanım Tapınağın güney duvarından bir bölüm çatıya kadar ayakta kalmıştır. Diğer duvarlar yıkılmış, temelleri kalmıştır. Yıkılan malzeme içindedir.Yapı gri kireç taşı bloklarından yapılmıştır. Bloklar düzgün kesilmiştir.
Üst Yapı C
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Tapınağın çatı ve yan duvarları olduğu gibi içe yıkılmıştır. Batı duvarının ön kısmı çatıya kadar ayakta kalabilmiştir. Tapınağın diğer ayakta kalan duvarları 1-2 m. yüksekliktedir. Yapı gri kireç taşı bloklarından yapılmıştır. Bloklar düzgün kesilmişlerdir. Blok boyutları 60x60, 110x60 cm.dir. Yapının doğu kısmında tapınağın ön kısmına kadar gelen bir blok taş döşeme vardır. Tapınak dikdörtgen şeklinde 15x 11,20 m. dir. Antik şehir içinde en büyük tapınaktır.
Önerilen Kullanım
Tescil Kararı İZMİR II NOLU KÜL. VE TAB. VAR. KOR. KUR.NUN 07.09.1988 Gün ve 364 Sayılı Kararıyla Tesciline.
Ekler Rapor, Fotoğraf, Harita