­ TOPRAKKALE | Kültür Portalı

Toprakkale - Van

Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Kültür ve Turizm Bakanlığı
Yaptıran 2.Rusa
Yapım Tarihi M.Ö.673-672
Kültür Dönemi Urartu
Vakfiye
Genel Tanım Kale Urartu Kralı 2.Rusa tarafından yaptırılmıştır bu nedenle adına 'Rusa'nın Kenti' anlamına gelen 'Rusahinili'denmiştir.
Yapılan Onarımlar yok
Ayrıntılı Tanımı Günümüzde askeri alan içersinde yer alan kale Urartu Krallığı'nın 2.başkenti olarak geçmektedir.Urartu Krallığı'nın bölgedeki önemli kült merkezlerinden birisidir.Kuzey ve güney doğrultusunda yaklaşık 400m uzunluğunda ve 60-70m genişliğinde olan kale Van ovasına hakim bir konumdadır.Kale eski kazılarında etkisiyle günümüzde oldukça harap durumdadır.Askeri alanda olması nedeniyle tahribatı engellenmiştir fakat ziyaretede kapalıdır.Kalede yer alan Tapınak ve Saray binası kalenin yer aldığı sırtın en yüksek yerine yapılmıştır.
Orjinal Kullanım Kale
Bugünkü Kullanımı Ören Yeri
Önerilen Kullanım Ören Yeri

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1176    Eklenme Tarihi : 26 Kasım 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 26 Kasım 2013 Salı