­ TOPKALE - UZUNKALE | Kültür Portalı

TOPKALE - UZUNKALE - Sivas

Adı TOPKALE - UZUNKALE
Mah. Köy - Mevkii Kuş kayası Bucağı Kargakalesi
Adres Kuş kayası Bucağı Kargakalesi Mahallesi KANGAL
Vakfiye
Genel Tanım Sivas İli, Kangal ilçesi, Kuşkayası bucak merkezine bağlı Kargakalesi (Eski adı Kadifekale) Mahallesi sınırları içerisindedir. Kuşkayası’nın içinden sola sapılarak gidilen stabilize yol üzerinden yaklaşık 5-6 km.’lerde bulunan Kargakalesi yerleşiminin batısında yol üzerinde yer alan iki kayalık tepe mevcuttur. Bu tepelerden soldaki Uzunkale, sağdaki ise Topkale olarak adlandırılmaktadır. Kargakalesi Mahallesinin yaklaşık 700 m. batısında yer alan 1/25.000 ölçekli harita da Kaletepe olarak adlandırılan yerleşim alanında tepelerde tahribatın az olması ve yoğun ot nedeniyle fazla seramik parçası bulunmamakla birlikte, yol kenarındaki yarmadan toplanan seramik parçalarına göre Helenistik dönem ve Bizans dönemlerinde iskân görmüştür.
Ayrıntılı Tanımı -