­ TERZİBAYIRI SUR KALINTISI | Kültür Portalı

Terzibayırı Sur Kalıntısı - Kocaeli

Envanter No .
Harita No .
Mah. Köy - Mevkii Terzi Bayırı
Adres Terzi Bayırı
Vakfiye
Genel Tanım Kocaeli il, İzmit ilçesi, Terzibayır Mahallesinde ,Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun 24.02.2002 tarih ve 8954 sayılı kararı III.derece Arkeolojik Sit Alanı olarak ilan edilen alan içerisinde 4183 ada 11 parselde sur duvarı kalıntıları tespit edilmiştir. Söz konusu surlar Nikomedia kentinin kentin kuzeydoğundaki dış surların Bayraktar bırcu ( Şehitlik Korusu) ile Çukurbağ alanı arasındaki bölümü olduğu anlaşılmaktadır.
Yapılan Onarımlar .
Ayrıntılı Tanımı Kocaeli il, İzmit ilçesi, Terzibayır Mahallesinde ,Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun 24.02.2002 tarih ve 8954 sayılı kararı III.derece Arkeolojik Sit Alanı olarak ilan edilen alan içerisinde 4183 ada 11 parselde sur duvarı kalıntıları tespit edilmiştir. Söz konusu surlar Nikomedia kentinin kentin kuzeydoğundaki dış surların Bayraktar bırcu ( Şehitlik Korusu) ile Çukurbağ alanı arasındaki bölümü olduğu anlaşılmaktadır.
Tescil Kararı Bursa K.T.V.K.K.Nun 14.02.2002tarih ve 8954 sayılı kararı