­ TEPECİK KÖYÜ CAMİ | Kültür Portalı

Tepecik köyü cami - Kocaeli

Yaptıran .
Yapım Tarihi .
Kitabe .
Vakfiye .
Genel Tanım Dikdörtgen planlı olan caminin kitabesi yerinde olmamakla birlikte minarede 1958 tarihi okunmaktadır.
Yapılan Onarımlar .
Ayrıntılı Tanımı Kırma çatılı olan caminin dört köşesini kirpi sacak dolanmaktadır.Giriş kapısı yuvarlık kemerli olup, iki sütuna oturmaktadır. Kpının iki yanındaki dekoratif sütunlar ise kapıyı içine alan dikdörtgen bir çerçeve oluşturmuştur.Bu dikdörtgen üzerinde daha kısa dekoratif sütunların oluşturduğu,ortasında tahminen kitabenin bulunduğu, bir açıklığın mevcut olduğu, dikdörtgen bir çerçeve daha vardır.Giriş kapısının iki yanında yuvarlak kemerli pencereler ve üstte yine aynı formda daha kücük ölçekli yuvarlak kemerli iki adet pencere vardır. Giriş kapısından harim bölmünden son cemaat yerine geçilmektedir. Harimde Mihrabın iki yanında yuvarlak kemerli pencereler pencerelerin üzerinde de yuvarlak tepe pencereleri bulunmaktadır. Mihrabın ve giriş kapısının bulunduğu duvarlar harici diğer iki duvarda üçer adet aynı formda yuvarlak kemerli, pencereler bulunmaktadır.Minber ahşaptan olup, korkuluklarında geometrik ve yıldız süslemeleri mevcuttur.
Tescil Kararı Kocaeli K.T.V.B.K.'nun02.02.2010 tarih ve 1292sayılı kararı ile tescil edilmiştir.