­ TEPE YERLEŞMESİ VE TÜNEL | Kültür Portalı

Tepe Yerleşmesi ve Tünel - Kırıkkale

Adı Tepe Yerleşmesi ve Tünel
Mah. Köy - Mevkii Kenanbeyobası Köyü, Ayvaderesi Mevkii
Adres Balışeyh İlçesi, Kenanbeyobası Köyü
Vakfiye
Genel Tanım Elvan PEHLİVAN’lıya ait tapulu arazide kumlu, çürük kayalık üzerinde bir tepe yerleşimi. Yüzeyde Eski Tunç, Roma seramikleri ile kesitte yanmış kerpiç izleri gözlenmiştir. Hafriyat sırasında doğu – batı doğrultuda uzanan 1,5 x 1,5 m. ölçülerinde beşik kemerli iki ucu kapalı yaklaşık 25 – 30 m. uzunluğunda tünel, yüzeyden yaklaşık 6 m. derinlikte yer almaktadır. Mevcut evin arkasında yaklaşık 22 m. derinlikte kare kesitli kuyu yer almaktadır.
Yapılan Onarımlar Yok
Ayrıntılı Tanımı Elvan PEHLİVAN’lıya ait tapulu arazide kumlu, çürük kayalık üzerinde bir tepe yerleşimi. Yüzeyde Eski Tunç, Roma seramikleri ile kesitte yanmış kerpiç izleri gözlenmiştir. Hafriyat sırasında doğu – batı doğrultuda uzanan 1,5 x 1,5 m. ölçülerinde beşik kemerli iki ucu kapalı yaklaşık 25 – 30 m. uzunluğunda tünel, yüzeyden yaklaşık 6 m. derinlikte yer almaktadır. Mevcut evin arkasında yaklaşık 22 m. derinlikte kare kesitli kuyu yer almaktadır.
Yayın Dizini Davut OLUK
Revizyon AKTVKK