­ TEKKEKÖY (SULTAN SARIBABA) CAMİ VE HAZİRESİ | Kültür Portalı

Tekkeköy (Sultan sarıbaba) Cami ve Haziresi - Denizli

Adı Tekkeköy (Sultan sarıbaba) Cami ve Haziresi
Mah. Köy - Mevkii Köyiçi Mevkii
Adres Köyiçi Mevkii Tekkeköy (Köyü) Mahallesi Sarayköy İlçesi DENİZLİ
Parsel 2, 3, 5
Genel Tanım Sarayköy İlçesi, Tekke Köyü Haziresi Köyiçi Mevkii’nde yer almaktadır. Hazire; camisi, Sultan Sarıbaba Türbesi ve caminin avlusunda bulunan yaşlı ardıç ağaçları ile bir bütünlük oluşturmaktadır.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı Sarayköy İlçesi, Tekke Köyü Haziresi Köyiçi Mevkii’nde yer almaktadır. Hazire; camisi, Sultan Sarıbaba Türbesi ve caminin avlusunda bulunan yaşlı ardıç ağaçları ile bir bütünlük oluşturmaktadır. Hazirede H. 1290, H. 1330 tarihleri arasında mezar taşları yer almaktadır. Caminin son cemaat yeri önünde bulunan levhadan 1900 yılında inşa edildiği anlaşılmaktadır. Tekkeköy Camii Haziresi, kesin olmamakla birlikte Türk Fetihleri sonucu Horasan’dan Anadolu’ya gelen din büyüklerinden Sultan Sarıbaba Türbesi civarında bir kültür çevresi oluşturmuştur.
Tescil Kararı İzmir II Numaralı KTVKK'nun 23.01.1991 gün ve 1756 sayılı kararı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2416    Eklenme Tarihi : 01 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 10 Haziran 2014 Salı