­ TEKKE CAMİİ-SARI CAMİİ | Kültür Portalı

Tekke Camii-Sarı Camii - Bilecik

Adı Tekke Camii-Sarı Camii
Harita No yok
Mah. Köy - Mevkii Tekke Mah.
Adres Bozüyük ilçesi, Tekke Mah.
Vakfiye
Genel Tanım Kırma taş örgülü duvarları, kitabesi, mihrabı; Birinci Ulusal Mimarlık üslubu özelliklerine sahiptir.
Yapılan Onarımlar yok
Ayrıntılı Tanımı Kırma taş örgülü duvarları, kitabesi, mihrabı; Birinci Ulusal Mimarlık üslubu özelliklerine sahiptir. Kare planlıdır. dikine dikdörtgen iki altlık penceresi olan cephesi, kaideli, pahtı, alttan ve üstten bilezikli silindirik tuğla örgülü minaresinin testere dişi sıralı desteği olan tek şerefeli, konik külahlı minaresi vardır. Şerefe ve külah altında bir sıra mavi çini yer almaktadır. Minarenin dayalı olduğu cephesinde iki altlık iki üstlük pencereye sahiptir.
Tescil Kararı K.T.V.K.K. 21.07.1989/601