­ TCDDY ÜZERLİK İSTASYONU TESİS YAPILARI | Kültür Portalı

TCDDY Üzerlik İstasyonu Tesis Yapıları - Denizli

Pafta M22a-IIa-I
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş TCDDY
Yapım Tarihi 19.y.y.
Yapan İngilizler
Vakfiye
Genel Tanım Üzerlik Mahallesi 323 parsel üzerinde istasyon binası ve lojman binası bulunmaktadır. Her iki yapıda tek katlı yığma teknikle inşa edilmiş, kesme ve moloz taş duvar örgülü, ahşap beşik çatı ile örtülü olup, Marsilya kiremit ile kaplı yapılardır.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı Üzerlik Mahallesi 323 parsel üzerinde istasyon binası ve lojman binası bulunmaktadır. Her iki yapıda tek katlı yığma teknikle inşa edilmiş, kesme ve moloz taş duvar örgülü, ahşap beşik çatı ile örtülü olup, Marsilya kiremit ile kaplı yapılardır. Yapıların köşeleri kesme taşların şaşırtmalı yerleştirilmesi ile kuvvetlendirilmiştir.Kare formlu pencere açıklıklarına sahiptirler. Tüm açıklıkların etrafı sövelerle çevrilidir. İstasyon binasının önünde ahşap bir sundurma da vardır. İstasyon yapıları Alsancak Eğridir hattı üzerinde yer almaktadır. Bu demiryolu hattı 19.yy sonlarında İngilizler tarafından yapılmıştır.
Orjinal Kullanım Resmi Kurum
Bugünkü Kullanımı Resmi Kurum
Önerilen Kullanım Resmi Kurum
Tescil Kararı İzmir II Numaralı KTVKBK'nun 28.01.2005 gün ve 308 sayılı kararı
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 1587    Eklenme Tarihi : 13 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 03 Temmuz 2014 Perşembe