­ TCDDY BÖCELİ İSTASYONU TESİS YAPILARI | Kültür Portalı

TCDDY Böceli İstasyonu Tesis Yapıları - Denizli

Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş TCDDY
Yaptıran TCDDY
Genel Tanım İstasyon binası, lojmanlar ve su deposundan oluşan demiryolu ulaşım tesisidir.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı TCDDY Böceli İstasyonu Tesis Yapıları: İstasyon binası, lojmanlar ve su deposundan oluşan demiryolu ulaşım tesisidir. İşçi Lojmanı: Enine dikdörtgen planlı beşik çatılı ve alaturke kiremit örtülü yığma bir yapıdır. Moloz taş örgülü olup üzeri taraklı sıvalıdır. Sol yan cephede dikdörtgen şekilli sağ yan cephede küçük boyutlu ve kare şekilli birer pencere vardır. Arka cephesinde ortada dikdörtgen şekilli 1 adet kapı ve yanlarda yine dikdörgen şekilli birer (toplam 2 adet) penceresi vardır. Ön cephede ise dikdörtgen şekilli 2 şer adat kapı ve pencere vardır. Yandaki kapı ve pencerelerde bindirme kemerler mevcuttur. İstasyon Binası: TCDD gar sahası içindedir.enine dikdörgen planlı beşik çatılı ve marsilya kiremit örtülü yığma bir yapıdır. moloz taş örtülü olup beton sıva ile kesme taş görüntüsü verilmiştir. 5 adet ahşap dikmeler üzerine oturtulmuş sundurması ön cephededir. yapıdaki kapı ve pencereler silme çerçevelere sahiptir. Su Deposu: Kare plan şemasında ve beden duvarların kesme taş örgüü olan yapının giriş kapısı yuvarlak kemerlidir. tek yöne eğimli çatısı demir malzemeli taşıyıcı üzerine oturmaktadır. Konutlar: L plan Şemasında , tek katlı, beşik çatılı, alaturka ve marsilya kiremit örtlübitişik 3 adet yapıdan oluşmaktadır. beden duvarları molaz taş örgülüolup beton sıva ile kesme taş görüntüsü verilmiştir. yapı köşelerinde kesme taş plaster uygulamasına gidilmiştir. kapı ve pencerelerin silmeler çerçeve içerisine alınmış olup basık kemer alınlıklara sahiptir. ahşap doğrama kapı ve pencerelerin ahşap doğrama alınlıkları vardır.
Orjinal Kullanım Resmi Kurum
Bugünkü Kullanımı Resmi Kurum