­ TAVŞANCIL BELDESİ DOĞAL SİT ALANI | Kültür Portalı

Tavşancıl Beldesi Doğal Sit Alanı - Kocaeli

Adres Tavşancıl-Dilovası
Pafta .
Ada .
Parsel .
Vakfiye
Genel Tanım 300 Yıllık bir yerleşim alanı olan Tavşancıl Beldesi'nin Kuzey batı Anadolu'nun tipik bir köy yerleşim alanıdır. Yolları, mülkiyet bölünmeleri, evleri bahçeleri, yeşil dokusu, inşaat malzemesi ve teknolojisi ile geçmiş toplumumuzun kırsal yaşamının sosyal, ekonomik kültürel düzeyinin en somut örneklerinden biridir. Özellikle korunması gerekli kültür varlığı evlerin,Çağdaş konforla donatılmaları halinde ,çağımızın yaşantısına yanıt verebilecek nitelik ve yeterliliğin bulunmaktadır.
Yapılan Onarımlar .
Ayrıntılı Tanımı 300 Yıllık bir yerleşim alanı olan Tavşancıl Beldesi'nin Kuzey batı Anadolu'nun tipik bir köy yerleşim alanıdır. Yolları, mülkiyet bölünmeleri, evleri bahçeleri, yeşil dokusu, inşaat malzemesi ve teknolojisi ile geçmiş toplumumuzun kırsal yaşamının sosyal, ekonomik kültürel düzeyinin en somut örneklerinden biridir. Özellikle korunması gerekli kültür varlığı evlerin,Çağdaş konforla donatılmaları halinde ,çağımızın yaşantısına yanıt verebilecek nitelik ve yeterliliğin bulunmaktadır.
Tescil Kararı İstanbul II nolu K.T.V..K.K. nun 03.05.1994tarih ve 3454 sayılı karar ekidir.