­ TAŞINMAZ (İŞYERİ) | Kültür Portalı

TAŞINMAZ (İŞYERİ) - Ordu

Yaptıran 0
Yapan 0
Kitabe 0
Vakfiye 0
Genel Tanım Doğu batı doğrultusunda uzana yapı, inceleme kapsamındaki diğer yapılara oranla oldukça büyük boyutludur. İki katlı yapının zemin katında işyerleri mevcuttur.
Yapılan Onarımlar 0
Ayrıntılı Tanımı Doğu batı doğrultusunda uzana yapı, inceleme kapsamındaki diğer yapılara oranla oldukça büyük boyutludur. İki katlı yapının zemin katında işyerleri mevcuttur. Üst kat ekseninde düzgün kesme taşla örülmüş dikdörtgen biçimli bir çerçeve içerisine yuvarlak kemerli bir pencere yerleştirilmiştir. Kaval silme ile profillendirilen kemerin ayakları plastır biçiminde düzenlenmiştir. Kemerin ekseninde dışa taşkın bir kemer sorgusu mevcuttur. Eksenin batısında bulunan eş aralıklı dikdörtgen pencereler cepheden hafifçe dışa taşkın, pahlanmış taş pervazlar içerisine yerleştirilmişlerdir. Eksenin batısındaki pencerelerin alt kısımlarına ikişer adet bezeme amaçlı kullanılmış yuvarlak ve düz silmeden oluşan kademeli konsollar bulunur. Her pencere arasına yerleştirilen birer plastır ile cephe hareketlendirilmiştir. İki katı yapıyı baştan başa geçen kademeli silmeler ayırır. Cepheden hafifçe dışa taşkın saçak altları düz silmelidir. Yapı kırma çatıyla örtülüdür.
Yayın Dizini 0
Ekler 0