­ TAŞ MAĞAZA | Kültür Portalı

Taş Mağaza - Adana

Adı Taş Mağaza
Harita No 16 M II-16 M III
Mah. Köy - Mevkii Alidede Mahallesi
Adres Alidede Mahallesi Ali Münif Yeğenağa Caddesi No-40
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Adı geçen parselde yer alan taşınmaz tek katlı yığma inşa tekniğiyle yapılmıştır.Yapı gereci olarak ahşap kesme taş elemanlarının kullanıldığı gözlenmektedir.Taşınmazın bir bölümünde yapılan tadilatlar ile betonarme elemanlarla döşeme ve kirişlerin inşa edildiği gözlenmektedir.Yapı oluklu sac üst örtülü ahşap çatıyla örtülü olup cephelerde kagir taşıyıcı kolonlar profili düzgün kesilmiş kesme taş malzeme ile inşa edilmiş kemerlerle birbirine bağlanmıştır.Yapının kemer boşluğunda metal parmaklıklı ahşap pencereler yerleştirilmiş ,zemin kat ise sonradan yapılan müdahaleler ile iş yeri olarak kullanılmaktadır.Cephelerde profilli saçak silmeleri,sıvasız kesme taş kaplama duvar örgüleri,profilli kesme taş başlıklara oturan kemer örgüler yapının özgün unsurlarıdır. GÜNÜMÜZDEKİ DURUM: Yapı günümüzde haler ticari amaçla kullanılmaktadır ancak özellikle iki sokak cephesinde önemli değişiklikler yapılmıştır.Pencere açıklıkları kapatılmış ve cephenin bir bölümünde süreklilik niteliksiz bir ek ile kaybolmuştur.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2310    Eklenme Tarihi : 28 Ekim 2014 Salı    Güncellenme Tarihi : 28 Ekim 2014 Salı