­ TABAKLAR HAMAMI | Kültür Portalı

Tabaklar Hamamı - Bolu

Mah. Köy - Mevkii Tabaklar Mahallesi
Adres Tabaklar Mahallesi BOLU
Yaptıran Tahvil Mehmet Paşa
Yapım Tarihi XVI.yy
Vakfiye
Genel Tanım Bolu İli, Merkez İlçe, Tabaklar Mahallesi, 1 pafta, 3 ada, 8 parselde bulunmaktadır. XVI. yüzyılda Tahvil Mehmet Paşa tarafından yaptırıldığı tahmin edilen Tabaklar Hamamı, çifte hamam tarzında inşa edilmiştir. Kadınlar kısmı erkekler kısmına oranla oldukça küçüktür. Bütün duvarları moloz taş kullanılarak örülen hamamın saçakları taş silmelidir. Hamamın soyunmalık kısmı geçmiş dönemde yapılan bir yol çalışmasında yıkılmıştır. Bugün sadece soğukluk ve sıcaklık kısmını muhafaza etmektedir. Bütün duvarları moloz taş kullanılarak örülmüştür ve saçakları taş silmelidir. Soğukluk ve abdesthane bölümleri tonozla, sıcaklıklar ise kubbe ile örtülüdür. Köşelerde bir küçük hücre yer almaktadır.
Ayrıntılı Tanımı -