­ İŞYERİ VE ÇEŞME (MUDURNU) | Kültür Portalı

İşyeri ve Çeşme (Mudurnu) - Bolu

Mah. Köy - Mevkii Kaygana Mahallesi
Adres Kaygana Mahallesi MUDURNU/BOLU
Pafta 26-30-Zc
Parsel 1-2-3-4
Vakfiye
Genel Tanım Bolu İli, Mudurnu İlçesi, Kaygana Mahallesi, Ankara Caddesi, 26-30-Zc pafta, 27 ada, 1-2-3-4 parselde bulunan bina zemin + 1 katlıdır. Yığma kagir yapıda taş ve tuğla kullanılmış olup, üzeri sıvalıdır. Yapının Atatürk Anıtına bakan ana cephesinde zeminde ortada bir çeşme vardır. Çeşmenin iki yanında başlıklı plasterler bulunmaktadır. İki musluklu çeşmenin önünde su yalağı mevcuttur. Çeşmenin sağında ve solunda ticarethaneler vardır. Üst katta çıkma şeklinde düzenlenmiş ahşap korkuluklu balkonda silmeli, plasterli, basık kemerli bir kapı ile üç pencere yer almaktadır. Saçak altında bir dizi konsol yer alır. Sundurma çatının geniş saçak altı ahşap kaplı olup üç profilli ahşap dikmelerle desteklenmiştir. Sağ cephesinde ispanyol tipi pencere yer almaktadır. Yapının arka cephesi bitişik nizamlıdır. Kırma çatı, saç kaplıdır.
Ayrıntılı Tanımı -
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 922    Eklenme Tarihi : 22 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi