­ SİVİL MİMARLIK ÖRNEĞİ | Kültür Portalı

SİVİL MİMARLIK ÖRNEĞİ - Adana

Harita No 16 M II-17 M III
Mah. Köy - Mevkii Kuruköprü Mahallesi
Adres Kuruköprü mahallesi 3 sokak No:2A SEYHAN ADANA
Genel Tanım -
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Adı geçen parselde yer alan taşınmaz iki katlı ahşap-kagir bir yapıdır. Zemin kat yığma, üst kat ahşap-karkas tekniği ile inşa edilmiştir. Cephelerde ahşap payandalar üzerine oturan ahşap çıkma, yöresel doluluk-boşluk oranlanna uygun ahşap pencereler, çatı silme kotu altında saçak çıkmalar, bindirme tuğla örgülü silme detayları, metal parmaklıklı kemerli giriş kapısı yapının özgün unsurlarıdır. Yapıda çıkma alt yüzeyleri döşeme ve tavan ahşap kaplamalıdır. GÜNÜMÜZDEKİ DURUM: Yapı yakın zamanda geçirdiği ve zemin katının kebapçı olarak işlevlendirildiği onarım sonrasında özgünlüğünü büyük ölçüde yitirmiştir. Cephedeki özgün elemanlardan çatı saçağındaki bindirme tuğla örgülü silme detayları günümüze ulaşmıştır.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 883    Eklenme Tarihi : 24 Aralık 2014 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 24 Aralık 2014 Çarşamba